Sør-Sudan bør avvæpne sivile – funn tyder på at det bedrer sikkerheten
En langvarig tilstand av usikkerhet har nylig forverret seg i Unity State – en av Sør-Sudans ti delstater – og resultert i at mange uskyldige liv går tapt
En langvarig tilstand av usikkerhet har nylig forverret seg i Unity State – en av Sør-Sudans ti delstater – og resultert i at mange uskyldige liv går tapt
I et land der folk ofte blir sett på som passive observatører til det som skjer, ga den nasjonale dialogen vanlige borgere kontroll over sin egen skjebne.
Kunstnerkollektivet Ana Taban i Sør-Sudan jobber ustanselig for fred. Med musikk, teater, stand-up, diskusjoner og demonstrasjoner prøver de å få med seg befolkningen opp og ut av den apatien som krigstrøtthet fører til.
I mange afrikanske land står musikere i frontlinjen som politiske aktivister, ikke bare indirekte ved å levere «revolusjonens lydspor», men også direkte som aktivister og ledere i sosiale bevegelser.
17. mai starter forhandlinger om Sør-Sudan opp igjen i Etiopias hovedstad Addis Abeba. Eller rettere sagt, det er møte i det såkalte High Level Revitalization Forum (HLRF), et forum satt ned i fjor sommer for å få slutt på konfliktene som stadig drar verdens yngste stat i stykker.
I dag åpner rettssaken mot den tidligere barnesoldaten, senere LRA-lederen Dominic Ongwen i Den internasjonale straffedomstolen (ICC). Vi har møtt noen av de mange som har blitt påført arr for livet under LRAs herjinger i Nord-Uganda.
Hvordan kan vi forklare det sterke norske engasjementet gjennom 50 år for et område i Afrika som ikke engang eksisterte på kartet som eget land, da norske krefter begynte å engasjere seg?