Afrika.no Meny

Dette er Afripod, - podkasten til Afrika.no. Vi snakker om afrikansk-norsk identitet og problematikk, litteratur og kunst, samt afrikansk førkolonial historie, filosofi med mer! Drevet av frivillig podkast-gruppe.

Serier


"Det Andre Stedet"

Hvilket språk drømmer du på om natta? Går du på ski? Hvem er "ekte" afrikaner, og hvordan blir man norsk nok? Når du besøkte hjemlandet, var det faktisk Hjem-landet? I denne serien snakker fire unge lovende om oppvekst og identitet; å være både norsk og fra "det andre stedet".

"Kunsten, mennesket og makten" (gjesteserie)

Denne gjesteserien er produsert av Fellesrådet for Afrikas utvalg for anstendig arbeid og publiseres av Nettmagasinet Afrika.no, i forbindelse med Fellesrådet for Afrikas kampanje for en ny menneskerettighetslov for næringslivet. Kan kunsten åpne opp for et annet utgangspunkt for samtale? Kan det hjelpe oss å starte samtalen fra et sted hvor mennesket og menneskelige opplevelser står i sentrum?

"Serie om Avkolonisering"

En samtale-serie om avkolonialisering i afrikansk sammenheng. Avkolonisering handler om å ta plass og å utfordre vitenskap og tankegang om blant annet frihet, skjønnhet, kjærlighet, åndelighet, utdanning og naturen, og hva det vil så å ha et godt og verdig menneskeliv.

Alle Episoder

Lyst til å være med å lage podkast? Har du gode ideer til episoder eller lyst til å lære mer om mediet? Ta kontakt med marta@afrika.no. Ingen erfaring kreves!

Bedriftsdatabase

Informasjonen i bedriftsdatabasen er basert på offentlig tilgjengelig informasjon om selskapene og på direkte etterspurt informasjon. Siste oppdatering av bedriftsdatabasen ble gjennomført i 2021. Dersom du er et selskap eller et enkeltindivid som ser mangler eller behov for oppdatering må du gjerne ta kontakt med Fellesrådet for Afrika.