Afrika.no Meny

Den traumatiske og ofte brutale kolonitiden har satt dype spor, og ikke alle er synlige.


Hvorfor fortsetter så mange afrikanske kvinner å strekke ut håret sitt og bleke huden sin? Hvorfor blir det å tygge på en "Datun", eller tann-rengjørende kvist, ofte sett på som primitivt i forhold til det å kjøpe en dyr tannbørste, når begge deler funker? En datun er til og med mer bærekraftig!

Det blir mer og mer tydelig at vi mennesker må "snu tenken", skal vi hanskes med utfordringene verden står ovenfor. Avkolonialiserings-bevegelsen handler om å utfordre de fremherskende måter å vite på og verdensoppfatninger. Avkolonialisering handler om å ta plass og å utfordre vitenskap og tankegang om blant annet frihet, skjønnhet, kjærlighet, åndelighet, utvikling og naturen, og hva det vil så å ha et godt og verdig menneskeliv.

Bedriftsdatabase

Informasjonen i bedriftsdatabasen er basert på offentlig tilgjengelig informasjon om selskapene og på direkte etterspurt informasjon. Siste oppdatering av bedriftsdatabasen ble gjennomført i 2021. Dersom du er et selskap eller et enkeltindivid som ser mangler eller behov for oppdatering må du gjerne ta kontakt med Fellesrådet for Afrika.