Afrika.no Meny

Økonomi

Handelsavtalen mellom USA og Afrika fyller 25 år neste år: Dette er AGOAs vinnere, tapere og mulige vei videre

AGOA har bidratt stort til å øke eksporten fra støtteberettigede afrikanske land til USA. Samtidig som AGOA nærmer seg sitt 25-årsjubileum i 2025, vurderer det amerikanske senatet å forlenge ordningen med ytterligere 16 år. Handelsfordelene har særlig kommet sektorer som klær, tekstiler, landbruk og lettindustri til gode, men handelsavtalen har hatt ujevn effekt i regionen. Les om de økonomiske resultatene som de forskjellige landene i Afrika sør for Sahara har fått av avtalen.

Følg oss

Følg oss på Facebook og Twitter og Instagram!

Sørafrikanske kvinners væpnede kamp: Ny bok forteller historien fra nært hold

Apartheid ble utkjempet i hjem, skoler og kirker. På bakgrunn av de historiske nedtegnelsene og det bredere ordskiftet er det lett å anta at kampen mot apartheid nesten utelukkende var menns domene. Men kvinnene spilte en avgjørende rolle, og den nye boka Guerillas and Combative Mothers gir et førstehånds innblikk i kvinners deltakelse i den væpnede kampen mot apartheid i Sør-Afrika.

Pressefrihet

En analyse av ytrings- og pressefriheten i Libya fra 2011 til i dag

Kaoset i Libya etter revolusjonen i 2011 hadde stor innvirkning på mediene, siden de stridende partene brukte dem som et av sine våpen. I tillegg har regionale og internasjonale aktører bidratt til å finansiere medier som iblant har vært med på å nøre opp under konflikten i landet ved å spre hatefulle ytringer og hets.

Debatt

Hvordan kan Norge bidra på fremtidens kontinent?

Nordmenn flest vet ikke så veldig mye om afrikanske land. De færreste tar innover seg at det er 55 stater på det store kontinentet – inkludert Vest-Sahara – med ulik historie, politikk og kultur. Det blir gjerne sagt at Afrika er et land, og mange forholder seg til Afrika på den måten.