Afrika.no Meny

Artikler om Eritrea

Politikk

Krisen i Rødehavet: en eksperts analyse houthi-angrepene og andre sikkerhetstrusler

Houthi-militsens nylige angrep på handelsskip i Rødehavet har satt søkelyset på denne viktige skipsfartsregionen. De jemenittiske opprørerne hevder at de angriper skip med israelsk tilknytning i protest mot Israels krig mot Hamas i Gaza. FNs sikkerhetsråd vedtok nylig en resolusjon som krever umiddelbar stans i houthi-angrepene, mens USA og Storbritannia har iverksatt en rekke angrep mot opprørerne i Jemen. Burak Şakir Şeker, som har studert sikkerhetsspørsmål i Rødehavet, deler her sin innsikt i regionens globale betydning, sikkerhetsproblemene som finnes og hvordan de må løses.

Foto: Michael Tewelde

Skepsis på grensen mellom Eritrea og Etiopia:

Vil Abiy Ahmeds nobelpris hjelpe fredsprosessen?

-Jeg hadde aldri hørt om Nobels fredspris før jeg hørte at vår statsminister hadde fått den, sier Murutus Beyene, som er handelsansvarlig i Irob-distriktet på grensen mellom Etiopia og Eritrea. Han håper prisen vil føre til en periode med fred, men er skeptisk.

Foto: AFP/NTB Scanpix

Nobels fredspris til Etiopias Abiy:

Fortjent, men for tidlig?

Nobels fredspris 2019 er tildelt Etiopias statsminister Abiy Ahmed. I juli 2018, kun få måneder etter å ha inntatt posisjonen som etiopisk statsminister, sto Abiy i spissen for en fredsprosess med nabolandet Eritrea. Dette, sammen med hans engasjement for fred i hele regionen og for reformer hjemme i Etiopia, er grunnlaget for tildelingen. Men var det for tidlig? Les Afrika.nos fortsatt svært aktuelle forhåndsanalyse her!

Eritrea

De flykter fra "Afrikas Nord-Korea"

Eritreas styresmakter er i ferd med å gjøre landet om til et gigantisk fengsel, uttalte Human Rights Watch tidligere i år. Afrikas Nord-Korea har det også blitt kalt, landet som i fjor gikk til angrep på nabostaten Djibouti, og som er i konflikt med alle sine naboer.