Afrika.no Meny

Artikler om Ghana

Økonomi

Ghana vil innføre importrestriksjoner på 22 produkter – en økonom forklarer hvordan, hvorfor og hva mer som må gjøres

Ghanas nærings- og industridepartement har lagt fram et forslag i parlamentet om å forby eller begrense importen av visse varer, blant annet ris, sukker, fjærkre, fruktjus og innmat fra dyr. Den foreslåtte loven gir handelsministeren fullmakt til å utstede lisenser til potensielle importører av varene. Kritikerne mener at dette vil gi ministeren for mye makt og skape grobunn for korrupsjon. Godfred Akoto Boafo fra The Conversation Africa har snakket med utviklingsøkonom Adu Owusu Sarkodie om forslaget.

Om å være en mann

Vi må utfordre den typiske framstillingen i media, akademia og populærkulturen av afrikanske maskuliniteter som utelukkende voldelige, patriarkalske og undertrykkende.

Foto: Ruth Fremson/The New York Times/NTB Scanpix

Bokanmeldelse

«Lives of Great Men» - om å leve og elske som homofil afrikansk mann

Nigerianske Chike Frankie Edozien, professor i journalistikk ved New York University, har skrevet en selvbiografisk bok om livet som homofil afrikansk mann. Boka har fått flere priser og tildels overstrømmende anmeldelser. Olav André Manum anmelder boka for Afrika.no:

Afrikansk filosofi

Afrikas ukjente opplysningsfilosofer

Et århundre før den europeiske opplysningstidens hyllede filosofer, som Voltaire og Immanuel Kant, argumenterte den etiopiske filosofen Zera Jakob (1599-1692) for likestilling og fornuft. Mens ghanesisk-fødte Anton Wilhelm Amo brukte begreper som Kant har fått æren for. Kan afrikansk-fødte tenkere bli vår tids forbilder når folk får vite at idoler som Hume mente at kun hvite menn var fullt ut mennesker?