Afrika.no Meny

Følg oss

Følg oss på Facebook og Twitter og Instagram!

Sørafrikanere i inn- og utland bør gå i spissen for samtalen om fremmedfrykt og afrofobi i Sør-Afrika foran valget 29. mai

29. mai strømmer sørafrikanere til valgurnene for å delta i et av de viktigste valgene på 30 år. Folk vil ha løsninger på strømbrudd, økonomisk tilbakegang, korrupsjon, kriminalitet og narkotikahandel. Regjeringens respons har vært å utpeke innvandrere som syndebukker og å forsøke å stramme inn grensene for å tilfredsstille de høylytte stemmene i folkemengden. Les om hvordan fremmedfrykt og afrofobi har stått i sentrum for de politiske debattene.

Økonomi

Handelsavtalen mellom USA og Afrika fyller 25 år neste år: Dette er AGOAs vinnere, tapere og mulige vei videre

AGOA har bidratt stort til å øke eksporten fra støtteberettigede afrikanske land til USA. Samtidig som AGOA nærmer seg sitt 25-årsjubileum i 2025, vurderer det amerikanske senatet å forlenge ordningen med ytterligere 16 år. Handelsfordelene har særlig kommet sektorer som klær, tekstiler, landbruk og lettindustri til gode, men handelsavtalen har hatt ujevn effekt i regionen. Les om de økonomiske resultatene som de forskjellige landene i Afrika sør for Sahara har fått av avtalen.

Sørafrikanske kvinners væpnede kamp: Ny bok forteller historien fra nært hold

Apartheid ble utkjempet i hjem, skoler og kirker. På bakgrunn av de historiske nedtegnelsene og det bredere ordskiftet er det lett å anta at kampen mot apartheid nesten utelukkende var menns domene. Men kvinnene spilte en avgjørende rolle, og den nye boka Guerillas and Combative Mothers gir et førstehånds innblikk i kvinners deltakelse i den væpnede kampen mot apartheid i Sør-Afrika.