Afrika.no Meny

Boko Haram

Fra protestbevegelse til terror

Hvordan kunne Boko Haram, det som startet som en protestbevegelse mot et dårlig skolesystem i Nord-Nigeria, bli til en av de verste og voldeligste terrorbevegelsene verden har sett?

Tunisia

Drømmen om demokratiet lever

I motsetning til de andre landene som var del av «den arabiske våren» fortsetter Tunisia på sin vei mot å sikre et stabilt demokrati i landet. Etter et vellykket parlamentsvalg forsetter nå valgkampen foran presidentvalget 23. november. 

Nordiske Afrikadager 2014

- Europeiske ledere må vise moralsk ryggrad

- Afrika står overfor en katastrofal svikt i lederskap, og Afrika må forandre seg selv. Men europeiske regjeringer må gripe tak i korrupsjon, hemmelig eierskap og anonyme kontrakter, sier Mo Ibrahim, leder for Mo Ibrahim-stiftelsen.

Angola

Statoils unike mulighet i Angola

Statoils etterspurte kompetanse gir en unik mulighet til å presse gjennom nye regler mot korrupsjon i land som Angola, skriver Elias Isaac, landdirektør i Open Society Angola, og Magnus Flacké, daglig leder i Fellesrådet for Afrika.

Libya

Mot en todeling?

Det har lenge vore snakk om at "Libya kan bli delt opp i to". Det er litt meir innvikla enn som så.

Nigeria

Irak og Nigeria: To brutale "kalifer"

Abubakar Shekau og Boko Haram i Nigeria har ikke fått samme oppmerksomhet som Al-Baghdadi og IS i Irak, men også Boko Haram driver en brutal og ødeleggende erobringskrig