Afrika.no Meny
Foto: Maritime Development

Angola

Oljeboble på bristepunktet

En oljebransje i krise skaper uro i Angola, landet som har blitt Norges viktigste handelspartner i Afrika. Angola får nesten alle sine inntekter fra oljevirksomheten. Nå truer oljeprisfallet denne økonomiske boblen. 

Demokrati

Afrikas "livstidspresidenter"

2016 tegner til å bli nok et år hvor flere av Afrikas presidenter velger å klamre seg til sine posisjoner. Et viktig spørsmål blir da hva slags motstandskraft som kan finnes i grasrota.

Fotoreportasje

Vest-Sahara: Med livet på vent i 40 år

Saharawiarane budde ei gong i Vest-Sahara, eit land som på globusen kan verke aude og forlate, men som likevel har nok ressursar til at landet har blitt sentrum for ei bitter og langvarig konflikt.

Foto: Laura

Uganda

Frykter vold hvis Museveni taper valget

Valgkampen i Uganda har vært preget av spenning mellom president Yoweri Museveni, som har styrt de siste 30 årene, og to av hans formidable motkandidater - hans tidligere innenriksminister John Patrick Amama Mbabazi og hans mangeårige rival Dr. Kizza Besigye.

Zimbabwe

LHBT-personer utestengt fra hiv-konferanse

Zimbabwe er i år vertskap for ICASA, en årlig regional hiv-konferanse med rundt 10 000 deltakere. Men president Mugabes regjering er skeptisk til å ha besøk av representanter for utsatte grupper som sexarbeidere og menn som har sex med menn.

Nigeria

Ingen tid å miste for Nigerias nye president

Nigeria rir på en bølge av optimisme etter årets presidentvalg. Dersom landets nyinnsatte president, Muhammadu Buhari, skal innfri forventninger om endring og klare å få Nigeria på rett kjøl, har han absolutt ingen tid å miste.