Afrika.no Meny

Nigeria

Boko Haram: Uhyret i natten

Jo da, det afrikanske kontinentet er i vekst, men problemene i vekstmotoren Nigeria viser at det ikke er nok.

Foto: Thorodd Ommundsen

Rwanda og Kongo - Kinshasa

Fra Rwanda til Kongo - og tilbake

Mange av soldatene i militsgruppene i Kongo er flyktninger og barn av flyktninger som kom fra Rwanda etter folkemordet for 20 år siden. Livet i militsen i Øst-Kongos skoger er hardt, og veien hjem til Rwanda kan virke stengt. Men det finnes håp.

Foto: Per Englund

Sør-Afrika

Generasjon post-apartheid

Det er Sør-Afrikas unge, den såkalte born free-generasjonen, som avgjør African National Congress (ANC) sin framtid. Men ikke ennå.

Debatt

Sosial protest og politisk endring

Hvordan bidrar sosial protest til politisk endring i Afrika? Hvordan er samspillet mellom ad hoc sosiale massebevegelser, grasrotbevegelser og etablerte organisasjoner som fagbevegelsen? Fellesrådet inviterte nylig til et seminar for å belyse disse spørsmålene.

Uganda

Bistandskutt til besvær?

Å holde tilbake bistandspenger til Uganda vil ikke gi bedring av forholdene for homofile, sier daglig leder i Fellesrådet for Afrika, Magnus Flacké, i dette intervjuet med UNRIC, FNs informasjonskontor for Vest-Europa.

Kongo - Kinshasa

Voldtekt i Kongo – et sammensatt problem

Historien om seksualisert vold er blitt ”historien med stor H” når det gjelder å fortelle om krigen i Kongo, framholdt den svenske forskeren Maria Baaz på et seminar arrangert av Fellesrådet og Kvinnefronten nylig.