Afrika.no Meny
AFRIPOD

Afrikansk historietime: Dronning Nzinga

FOTO: The New York Public Library.

Bli bedre kjent med Dronning Nzinga som kriget mot den portugisiske invasjonen, forsvarte sitt folk mot slaveri, og hadde et harem bestående av 60 mannlige konkubiner.

I denne episoden av Afrikansk historietime utforsker Marta Tveit og Henrik Plau historien om Dronning Nzinga, som hersket i Ndongo og Matamba-rikene 1583 - 1663. Hun kriget mot den portugisiske invasjonen, forsvarte sitt folk mot slaveri, og skal ha hatt et harem med over 60 mannlige konkubiner!

Takk til Aslak Orre, Johan Hermstad og Jorunn Myhren.



Har du spørsmål eller synspunkter på denne artikkelen? Vil du skrive for oss? Ta kontakt med redaksjonen: rahwa@afrika.no



Flere aktuelle artikler

Analyse

Somalias politiske historie og utfordringer

Til tross for store utfordringer for Somalia siste 30 årene, ser det fleste somaliere lys i enden av tunellen. Optimismen, troen på en stat, troen på fred og økonomisk velstand kjennes for alvor blant befolkningen.

Ønsker flere forbilder for afrikanere i Norge

Hva er det første du tenker på når du hører ordet «Afrika» og «afrikanere»? Det har lenge vært formet et negativt narrativ rundt Afrika. Prosjektet Humans of Afrika Project (HoA) ønsker å endre den typiske tankegangen rundt kontinentet og afrikanere.

Emner

Bedriftsdatabase

Informasjonen i bedriftsdatabasen er basert på offentlig tilgjengelig informasjon om selskapene og på direkte etterspurt informasjon. Siste oppdatering av bedriftsdatabasen ble gjennomført i 2021. Dersom du er et selskap eller et enkeltindivid som ser mangler eller behov for oppdatering må du gjerne ta kontakt med Fellesrådet for Afrika.