Afrika.no Meny

Uganda

Bistandskutt til besvær?

Å holde tilbake bistandspenger til Uganda vil ikke gi bedring av forholdene for homofile, sier daglig leder i Fellesrådet for Afrika, Magnus Flacké, i dette intervjuet med UNRIC, FNs informasjonskontor for Vest-Europa.

Kongo - Kinshasa

Voldtekt i Kongo – et sammensatt problem

Historien om seksualisert vold er blitt ”historien med stor H” når det gjelder å fortelle om krigen i Kongo, framholdt den svenske forskeren Maria Baaz på et seminar arrangert av Fellesrådet og Kvinnefronten nylig.

Kenya

Kenya 50 år: Dempet jubileumsfeiring

Nye medielover strider mot Kenyas grunnlov fra 2010, hvor det er nedfelt full presse- og ytringsfrihet. Protester fra journalister og mediehus preget jubileumsfeiringen.

Sør-Afrika

Politisk sprengstoff i arven etter Mandela

Sør-Afrikas president Jacob Zuma ble buet gjentatte ganger av publikum da han skulle tale på den store minneseremonien for Nelson Mandela på Soccer Stadium i Johannesburg. Helt i Mandelas ånd, ifølge flere sørafrikanske kommentatorer.

Zimbabwe

Samarbeid om menneskerettigheter?

Denne høsten ble Robert Mugabes ettpartistyre gjeninnført i Zimbabwe, noe som utgjør et stort tilbakeskritt for demokratiet. Grunnloven er endret for å komme sivilsamfunnets krav om bedrede menneskerettigheter i møte, men det gjenstår å se hvordan lovene håndheves.

Sør-Afrika

Nelson Mandela: Et liv i kamp

En hel verden har fulgt med i Nelson Mandelas siste kamp mot sykdommen. En svekket frigjøringsleder på 95 år har nå sovnet inn. Med tanke på alle seinvirkninger av hans langvarige fengselsopphold er det overraskende og gledelig at han fikk leve så lenge.