Afrika.no Meny

Zimbabwe

LHBT-personer utestengt fra hiv-konferanse

Zimbabwe er i år vertskap for ICASA, en årlig regional hiv-konferanse med rundt 10 000 deltakere. Men president Mugabes regjering er skeptisk til å ha besøk av representanter for utsatte grupper som sexarbeidere og menn som har sex med menn.

Nigeria

Ingen tid å miste for Nigerias nye president

Nigeria rir på en bølge av optimisme etter årets presidentvalg. Dersom landets nyinnsatte president, Muhammadu Buhari, skal innfri forventninger om endring og klare å få Nigeria på rett kjøl, har han absolutt ingen tid å miste.

Burundi

Kjemper for å bevare et skjørt demokrati

President Pierre Nkurunziza i Burundi trosser grunnloven og stiller som presidentkandidat for tredje gang. Tusener har tatt til gatene i protest, og AU krever nå utsettelse av valget. Vil et sterkt sivilsamfunn og internasjonal støtte kunne hindre presidenten i å klamre seg til makten?

Kenya

Politisk etterspill etter Garissa-massakren

Kenya er under stadig sterkere nasjonalt og internasjonalt press for å vise resultater i sitt anti-terrorarbeid. Nå er en syndebukk for radikalisering og sikkerhetstrussel funnet: Dadaab, verdens største flyktningeleir.

Nigeria

Historisk valgseier for opposisjonen

Ingen sittende nigeriansk president har noen gang tapt et presidentvalg før i år. Valget 28. mars var derfor trolig det viktigste siden overgangen til sivilt styre i 1999.

Bokanmeldelse

Glimrende om Angolas elite

Med «Magnificent and Beggar Land» åpner Ricardo Soares de Oliveira det hemmelighetsfulle angolanske regimets indre liv for et bredt publikum. Boka bør føre til en overmoden debatt om Norges rolle i Angola og hva den forteller oss om norsk utviklingspolitikk.