Afrika.no Meny
okt 24

Norgespremiere på 'Wahenga' - en afrojazz film

24. oktober, kl. 19:00-01:00
Finesse, MFA Ent. og Oslo Afro Arts Festival
Ingensteds
Facebook event

Wahenga betyr "forfedre" på swahili, og er den første dokumentaren som tar for seg den rike arven fra øst-afrikansk afrojazz. I Tanzania er musikkformen i dag kjent som "Zilipendwa", som oversatt betyr "de som ble elsket". Filmen forteller historien om musikkens gullalder og dens betydning utenfor danselokalene. Med statlig produksjonsstøtte fungerte afrojazz som en samlende kraft for mennesker i det nylig uavhengige Afrika.

Synopsis:

Filmens hovedkarakter, John Kitime, er en energisk musiker i 60-årene som setter sammen et band for å gjenskape lyden av tanzaniansk Zilipendwa. Musikksjangeren, som stammer fra starten på Tanzanias uavhengighet, er nå på vei inn i historiens glemmebok.

Filmen fletter sammen minner fra storhetstiden, og håp og drømmer for fremtiden, i det den tar oss med tilbake til en tid med energisk hornmusikk og fullpakkede danselokaler. John og bandet kjemper en lidenskapelig kamp for å holde musikken og "de som ble elsket" i live. Vil de klare det?

Afropop gjennom tidene med MFA Ent.

Etter filmvisningen av Wahenga inviterer vi til en musikal reise gjennom afrikansk musikkhistorie, hvor DJ-selskapet MFA Ent. vil gi liv til musikken med Afrojazz som musikalsk kompass. Kjente navn som Fela Kuti, Hugh Masekela, Brenda Fassie, Oliver N'goma og Mbilia Bel vil sørge for å få deg i dansehumør og brøyte veien for nåtidens Diamondz og Davido.

Filmvisning 19:00-21:00
MFA Ent. musikal reise: 21:00-01:00
Dato: 24 oktober, 2019
Sted: Ingensteds. Brenneriveien 9, 0182 Oslo

Adgang: 20år+ // 100Kr

Algerie Angola Benin Botswana Burkina Faso Burundi Kamerun Kapp Verde Den sentralafrikanske republikk Tsjad Komorene Kongo-Kinshasa Djibouti Egypt Ekvatorial-Guinea Eritrea Etiopia Gabon Gambia Ghana Guinea Guinea-Bissau Elfenbenskysten Kenya Lesotho Liberia Libya Madagaskar Malawi Mali Mauritania Mauritius Marokko Mosambik Namibia Niger Nigeria Kongo-Brazzaville Rwanda São Tomé og Príncipe Senegal Sierra Leone Somalia Sør-Afrika Sudan Sør-Sudan Swaziland Tanzania Togo Tunisia Uganda Vest-Sahara Zambia Zimbabwe
Afrika
Algerie
Angola
Benin
Botswana
Burkina Faso
Burundi
Den sentralafrikanske republikk
Djibouti
Egypt
Ekvatorial-Guinea
Elfenbenskysten
Eritrea
Etiopia
Gabon
Gambia
Ghana
Guinea
Guinea-Bissau
Kamerun
Kapp Verde
Kenya
Komorene
Kongo-Brazzaville
Kongo-Kinshasa
Lesotho
Liberia
Libya
Madagaskar
Malawi
Mali
Marokko
Mauritania
Mauritius
Mosambik
Namibia
Niger
Nigeria
Rwanda
São Tomé og Príncipe
Senegal
Seychellene
Sierra Leone
Somalia
Sør-Afrika
Sør-Sudan
Sudan
Swaziland
Tanzania
Togo
Tsjad
Tunisia
Uganda
Vest-Sahara
Zambia
Zimbabwe

LandinformasjonBedriftsdatabase

Informasjonen i bedriftsdatabasen er basert på offentlig tilgjengelig informasjon om selskapene og på direkte etterspurt informasjon. Det siste arbeidet med bedriftsdatabasen ble gjennomført i 2019. Dersom du er et selskap eller et enkeltindivid som ser mangler eller behov for oppdatering må du gjerne ta kontakt med Fellesrådet for Afrika.