Afrika.no Meny
Ledig stilling

Afrika.no søker redaktør (vikariat)

Er du interessert i afrikansk kultur og politikk? Ser du en spennende utfordring i å formidle nyheter fra det afrikanske kontinentet på norsk? Ønsker du deg en selvstendig arbeidshverdag hvor du får anledning til å skape engasjerende artikler og gode tekster?

Er du interessert i afrikansk kultur og politikk? Ser du en spennende utfordring i å formidle nyheter fra det afrikanske kontinentet på norsk? Ønsker du deg en selvstendig arbeidshverdag hvor du får anledning til å skape engasjerende artikler og gode tekster?

Søknadsfrist: snarest

Stillingsprosent: 50 prosent.

Varighet: Ett år

Oppstart: 17.januar 2022

Trives du med å samarbeide tett med en frivillig redaksjon og gode skribenter både fra Norge og fra det afrikanske kontinentet? Da kan du være den vi leter etter.

Vår redaktør skal ut i permisjon, og vi søker en vikar.

Afrika.no er Norges fremste nettmagasin om Afrika. Vår visjon er en styrket samtalen om det afrikanske kontinent og det afrikanske i Norge" Vi søker å gi et nyansert bilde gjennom reportasjer, analyser, essays og kommentarer. Vi ønsker å belyse alt fra kultur, idéhistorie og filosofi til samfunnsliv, politikk og økonomi. Vi formidler skribenter med tilknytning til flere afrikanske land og fra vårt solide faglige nettverk i Norge.

 • Redaksjonelt ansvar for Nettmagasinet Afrika.no, inkludert podcasten Afripod
 • Tekstbearbeiding og publisering både på egen nettside og i sosiale medier
 • Løpende redaksjonell utvikling av profil, flater og digitalt uttrykk
 • Kontakt med bidragsytere, oversettere, fotografer/bildebyrå og utvikler
 • Formidle ut fra et afrikansk perspektiv, og holde seg oppdatert på utviklingen på kontinentet og i nasjonal og internasjonal diaspora
 • Lede de frivillige i redaksjonen, og følge opp tekster som produseres av redaksjonen
 • Enkelte kveldsmøter må påregnes.

Vi ser etter deg som har:

 • Engasjement for å formidle nyansert kunnskap om Afrika
 • Svært god språklig kompetanse og øye for god skriftlig norsk
 • Komfortabel med engelsk som arbeidsspråk
 • Evne til å jobbe selvstendig og strukturert
 • Interesse og forståelse for grafiske uttrykk, herunder bildevalg og presentasjon
 • Innovativ og med evne til å se potensial i nye medieuttrykk
 • Journalistisk kompetanse og erfaring


Erfaring med frivillig arbeid eller organisasjonsarbeid vil være en fordel.

Afrika.no utgis av Fellesrådet for Afrika, og kunnskapsutveksling, inspirasjon og samarbeid med frivillige og ansatte i Fellesrådet er en naturlig del av jobben. Afrika.no-redaksjonen er en uavhengig redaksjon og arbeider i tråd med Redaktørplakaten og pressens Vær Varsom-plakat.

Søknad og CV kan sendes til stilling@afrika.no

Kontakt daglig leder Pål Trautmann Olerud pal@afrika.no eller redaktør for Afrika.no Carima Tirillsdottir Heinesen carima@afrika.no dersom du har noen spørsmål om stillingen.Har du spørsmål eller synspunkter på denne artikkelen? Vil du skrive for oss? Ta kontakt med redaksjonen: rahwa@afrika.noAlgerie Angola Benin Botswana Burkina Faso Burundi Kamerun Kapp Verde Den sentralafrikanske republikk Tsjad Komorene Kongo-Kinshasa Djibouti Egypt Ekvatorial-Guinea Eritrea Etiopia Gabon Gambia Ghana Guinea Guinea-Bissau Elfenbenskysten Kenya Lesotho Liberia Libya Madagaskar Malawi Mali Mauritania Mauritius Marokko Mosambik Namibia Niger Nigeria Kongo-Brazzaville Rwanda São Tomé og Príncipe Senegal Sierra Leone Somalia Sør-Afrika Sudan Sør-Sudan Swaziland Tanzania Togo Tunisia Uganda Vest-Sahara Zambia Zimbabwe
Afrika
Algerie
Angola
Benin
Botswana
Burkina Faso
Burundi
Den sentralafrikanske republikk
Djibouti
Egypt
Ekvatorial-Guinea
Elfenbenskysten
Eritrea
Etiopia
Gabon
Gambia
Ghana
Guinea
Guinea-Bissau
Kamerun
Kapp Verde
Kenya
Komorene
Kongo-Brazzaville
Kongo-Kinshasa
Lesotho
Liberia
Libya
Madagaskar
Malawi
Mali
Marokko
Mauritania
Mauritius
Mosambik
Namibia
Niger
Nigeria
Rwanda
São Tomé og Príncipe
Senegal
Seychellene
Sierra Leone
Somalia
Sør-Afrika
Sør-Sudan
Sudan
Swaziland
Tanzania
Togo
Tsjad
Tunisia
Uganda
Vest-Sahara
Zambia
Zimbabwe

LandinformasjonBedriftsdatabase

Informasjonen i bedriftsdatabasen er basert på offentlig tilgjengelig informasjon om selskapene og på direkte etterspurt informasjon. Det siste arbeidet med bedriftsdatabasen ble gjennomført i 2019. Dersom du er et selskap eller et enkeltindivid som ser mangler eller behov for oppdatering må du gjerne ta kontakt med Fellesrådet for Afrika.