Afrika.no Meny
Veien videre for Black Lives Matter - Norge

PODKAST: "En hel generasjon våkner"

Fra demonstrasjon i Oslo, 5. juni 2020.

Tusenvis demonstrerte for Black Lives Matter i Norge. Hva nå?


Over hele landet ble det i løpet av sommeren holdt markeringer mot drapet på George Floyd og til støtte for Black Lives Matters bevegelsen i USA. I Oslo alene møtte 15.000 opp, noe som gjør dette til den største demonstrasjonen holdt foran Stortinget noensinne. I ettertid har tema som hvite privilegier og kritisk raseteori florert i sentrale medier, debattfora, på arbeidsplasser, skoler og universiteter.

Samtaler om politibrutalitet og rasisme treffer, og er tydeligvis nødvendige, også her i Norge. -Dette er øyeblikket en hel generasjon ungdommer har ventet på, sier en av våre podkast-panelister.

Men hva nå? Når støvet har lagt seg, plakatene er satt i kjellerboden og stemmen ikke lenger er hes?

Dette er øyeblikket en hel generasjon har ventet på. Jonas Gamlem Njau

Vi har invitert to ildsjeler bak Black Lives Matter-markeringen i Oslo til en prat på takterrassen.

Finn ut hvem som satt fast i et tre gjennom hele revolusjonen, hvordan det er å stadig bli mistenkt av politiet, hva som skjer med Rahwa's old-School vifte, hvordan hvit overlegenhet er fargeblindt, og ikke minst: healing = hvor viktig det er å connecte med andre som også har opplevd rasisme. Hør den nå!

Med: Rahwa Johannes, Jonas Gamlem Njau og Marta Mboka Tveit.

NB. I denne episoden blir det snakket engelsk for det meste.


Har du spørsmål eller synspunkter på denne artikkelen? Vil du skrive for oss? Ta kontakt med redaksjonen: rahwa@afrika.noBedriftsdatabase

Informasjonen i bedriftsdatabasen er basert på offentlig tilgjengelig informasjon om selskapene og på direkte etterspurt informasjon. Siste oppdatering av bedriftsdatabasen ble gjennomført i 2021. Dersom du er et selskap eller et enkeltindivid som ser mangler eller behov for oppdatering må du gjerne ta kontakt med Fellesrådet for Afrika.