Afrika.no Meny
Veien videre for Black Lives Matter - Norge

PODKAST: "En hel generasjon våkner"

Fra demonstrasjon i Oslo, 5. juni 2020.

Tusenvis demonstrerte for Black Lives Matter i Norge. Hva nå?


Over hele landet ble det i løpet av sommeren holdt markeringer mot drapet på George Floyd og til støtte for Black Lives Matters bevegelsen i USA. I Oslo alene møtte 15.000 opp, noe som gjør dette til den største demonstrasjonen holdt foran Stortinget noensinne. I ettertid har tema som hvite privilegier og kritisk raseteori florert i sentrale medier, debattfora, på arbeidsplasser, skoler og universiteter.

Samtaler om politibrutalitet og rasisme treffer, og er tydeligvis nødvendige, også her i Norge. -Dette er øyeblikket en hel generasjon ungdommer har ventet på, sier en av våre podkast-panelister.

Men hva nå? Når støvet har lagt seg, plakatene er satt i kjellerboden og stemmen ikke lenger er hes?

Dette er øyeblikket en hel generasjon har ventet på. Jonas Gamlem Njau

Vi har invitert to ildsjeler bak Black Lives Matter-markeringen i Oslo til en prat på takterrassen.

Finn ut hvem som satt fast i et tre gjennom hele revolusjonen, hvordan det er å stadig bli mistenkt av politiet, hva som skjer med Rahwa's old-School vifte, hvordan hvit overlegenhet er fargeblindt, og ikke minst: healing = hvor viktig det er å connecte med andre som også har opplevd rasisme. Hør den nå!

Med: Rahwa Johannes, Jonas Gamlem Njau og Marta Mboka Tveit.

NB. I denne episoden blir det snakket engelsk for det meste.


Har du spørsmål eller synspunkter på denne artikkelen? Vil du skrive for oss? Ta kontakt med redaksjonen: carima@afrika.noAlgerie Angola Benin Botswana Burkina Faso Burundi Kamerun Kapp Verde Den sentralafrikanske republikk Tsjad Komorene Kongo-Kinshasa Djibouti Egypt Ekvatorial-Guinea Eritrea Etiopia Gabon Gambia Ghana Guinea Guinea-Bissau Elfenbenskysten Kenya Lesotho Liberia Libya Madagaskar Malawi Mali Mauritania Mauritius Marokko Mosambik Namibia Niger Nigeria Kongo-Brazzaville Rwanda São Tomé og Príncipe Senegal Sierra Leone Somalia Sør-Afrika Sudan Sør-Sudan Swaziland Tanzania Togo Tunisia Uganda Vest-Sahara Zambia Zimbabwe
Afrika
Algerie
Angola
Benin
Botswana
Burkina Faso
Burundi
Den sentralafrikanske republikk
Djibouti
Egypt
Ekvatorial-Guinea
Elfenbenskysten
Eritrea
Etiopia
Gabon
Gambia
Ghana
Guinea
Guinea-Bissau
Kamerun
Kapp Verde
Kenya
Komorene
Kongo-Brazzaville
Kongo-Kinshasa
Lesotho
Liberia
Libya
Madagaskar
Malawi
Mali
Marokko
Mauritania
Mauritius
Mosambik
Namibia
Niger
Nigeria
Rwanda
São Tomé og Príncipe
Senegal
Seychellene
Sierra Leone
Somalia
Sør-Afrika
Sør-Sudan
Sudan
Swaziland
Tanzania
Togo
Tsjad
Tunisia
Uganda
Vest-Sahara
Zambia
Zimbabwe

LandinformasjonBedriftsdatabase

Informasjonen i bedriftsdatabasen er basert på offentlig tilgjengelig informasjon om selskapene og på direkte etterspurt informasjon. Det siste arbeidet med bedriftsdatabasen ble gjennomført i 2019. Dersom du er et selskap eller et enkeltindivid som ser mangler eller behov for oppdatering må du gjerne ta kontakt med Fellesrådet for Afrika.