Fellesrådet for Afrika Meny

Utstillingen "Descendants" i Bergen, Trondheim og Kristiansand

Bilde tatt av fotograf Nicole Rafiki

I forbindelse med FN-tiåret for mennesker av afrikansk opprinnelse har kunstner og fotograf Nicole Rafiki samarbeidet med Fellesrådet for Afrika om utstillingen "Descendants". Inspirert av FN-resolusjonen har hun fotografert mennesker med afrikansk identitet i USA, Cuba og Norge. Utstillingen er støttet av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi).

Utstillingen kan sees nå på Solsiden i Trondheim, Fisketorget i Kristiansand og Byparken i Bergen.

FNs høykomissær for menneskerettigheter har erklært tiåret fra 2015-2024 skal være et internasjonalt tiår for folk av afrikansk opprinnelse. Det bor mennesker med afrikansk identitet over hele verden og mange opplever diskriminering og forskjellsbehandling. FN vil rette søkelys mot dette og bidra til et oppgjør med rasisme og intoleranse. Tiåret skal også gi mulighet til å anerkjenne det betydelige bidraget mennesker av afrikansk opprinnelse har gitt verdenssamfunnet.

"Descendants" er Nicole Rafikis bidrag til FN-tiåret, og inspirert av tiåret har hun fotografert mennesker med afrikansk identitet i flere land. Hun vil løfte disse menneskene frem, gjøre de synlige og vise frem mangfoldet. Bildene viser et mylder av situasjoner og er tatt på steder der vi alle oppholder oss; på gata, hos frisøren, på toget. Steder der vi møter og steder der vi kan bli kjent - om vi bare tar oss tid til å stoppe opp.


Algerie Angola Benin Botswana Burkina Faso Burundi Kamerun Kapp Verde Den sentralafrikanske republikk Tsjad Komorene Kongo-Kinshasa Djibouti Egypt Ekvatorial-Guinea Eritrea Etiopia Gabon Gambia Ghana Guinea Guinea-Bissau Elfenbenskysten Kenya Lesotho Liberia Libya Madagaskar Malawi Mali Mauritania Mauritius Marokko Mosambik Namibia Niger Nigeria Kongo-Brazzaville Rwanda São Tomé og Príncipe Senegal Sierra Leone Somalia Sør-Afrika Sudan Sør-Sudan Swaziland Tanzania Togo Tunisia Uganda Vest-Sahara Zambia Zimbabwe
Afrika
Algerie
Angola
Benin
Botswana
Burkina Faso
Burundi
Den sentralafrikanske republikk
Djibouti
Egypt
Ekvatorial-Guinea
Elfenbenskysten
Eritrea
Etiopia
Gabon
Gambia
Ghana
Guinea
Guinea-Bissau
Kamerun
Kapp Verde
Kenya
Komorene
Kongo-Brazzaville
Kongo-Kinshasa
Lesotho
Liberia
Libya
Madagaskar
Malawi
Mali
Marokko
Mauritania
Mauritius
Mosambik
Namibia
Niger
Nigeria
Rwanda
São Tomé og Príncipe
Senegal
Seychellene
Sierra Leone
Somalia
Sør-Afrika
Sør-Sudan
Sudan
Swaziland
Tanzania
Togo
Tsjad
Tunisia
Uganda
Vest-Sahara
Zambia
Zimbabwe

Landinformasjon



Bedriftsdatabase

Informasjonen i bedriftsdatabasen er basert på offentlig tilgjengelig informasjon om selskapene og på direkte etterspurt informasjon. Det siste arbeidet med bedriftsdatabasen ble gjennomført i 2019. Dersom du er et selskap eller et enkeltindivid som ser mangler eller behov for oppdatering må du gjerne ta kontakt med Fellesrådet for Afrika.