Fellesrådet for Afrika Meny
FRIST 03.06.19

Studentpraktikant-utlysning for høsten 2019

Som praktikant hos Fellesrådet får du jobbe med faglige spørsmål knyttet til det afrikanske kontinentet

Fellesrådet for Afrika utlyser med dette en studentpraktikantstilling for høsten 2019. Masterstudenter med mulighet til å integrere praktikantstillingen i pågående utdanning inviteres til å søke praksis i organisasjonen for å drive faglig arbeid i et spennende fagmiljø om Afrika.

Ved en rekke mastergradstudier er det anledning til å velge et praktikant-emne som del av utdanningen. Studenter tilknyttet denne typen mastergrader er velkomne til å tilbringe mellom 4 og 12 uker ved Fellesrådets kontor i Oslo for å jobbe i organisasjonen med faglige spørsmål.

Lengden på praksisoppholdet er fleksibelt, og tar gjerne utgangspunkt i retningslinjer gitt av studiestedet. Et typisk praksisopphold vil tilsvare 6 uker fulltidsarbeid, og kan avvikles som sammenhengende fulltid eller ulike former for deltidsarbeid over lengre perioder.

Målet for praksisoppholdet er å gjøre et faglig orientert arbeid som supplerer Fellesrådet for Afrikas arbeid med å påvirke norske myndigheter og næringsliv i retning av en bedre menneskerettighetspolitikk og –praksis. Dette kan ta form ved å skrive en faglig orientert rapport, arrangere seminar og skrive artikler til Afrika.no. Praktikanten vil jobbe sammen med sekretariatet og med en eller flere frivillig-utvalg i Fellesrådet for Afrika.

Vi søker en engasjert, kunnskapsrik og selvstendig praktikant som er innstilt på å gjøre et faglig sterkt arbeid som kan tilgjengeliggjøre viktige problemstillinger for journalister, beslutningstakere og folk som er interesserte i Afrika-spørsmål.

Personer med minoritetsbakgrunn og med funksjonsnedsettelser oppfordres til å søke.

Studenter som kan søke praksisplass inkluderer - men er ikke nødvendigvis avgrenset til - følgende masterprogram:

UiO

  • Peace and conflict studies (PECOS) – Emnekode PECOS4006
  • Development, environment and cultural change (SUM) – Emnekode SUM4910
  • Theory and Practice of Human Rights – Emnekode HUMR4504

NMBU, med emnekode EDS313

  • International Relations
  • International Environmental Studies
  • Development Studies

Studenter ved andre program og studieinstitusjoner er også velkomne til å søke, så lenge de har mulighet til å bygge praksisoppholdet inn i mastergraden. Søknad og CV sendes daglig leder Johan N. Hermstad innen 3. juni 2019 på e-post johan@afrika.no. Søknaden inviteres til å spesifisere hvilket faglig fokus eller prosjekt som er aktuelt og interessant.


Algerie Angola Benin Botswana Burkina Faso Burundi Kamerun Kapp Verde Den sentralafrikanske republikk Tsjad Komorene Kongo-Kinshasa Djibouti Egypt Ekvatorial-Guinea Eritrea Etiopia Gabon Gambia Ghana Guinea Guinea-Bissau Elfenbenskysten Kenya Lesotho Liberia Libya Madagaskar Malawi Mali Mauritania Mauritius Marokko Mosambik Namibia Niger Nigeria Kongo-Brazzaville Rwanda São Tomé og Príncipe Senegal Sierra Leone Somalia Sør-Afrika Sudan Sør-Sudan Swaziland Tanzania Togo Tunisia Uganda Vest-Sahara Zambia Zimbabwe
Afrika
Algerie
Angola
Benin
Botswana
Burkina Faso
Burundi
Den sentralafrikanske republikk
Djibouti
Egypt
Ekvatorial-Guinea
Elfenbenskysten
Eritrea
Etiopia
Gabon
Gambia
Ghana
Guinea
Guinea-Bissau
Kamerun
Kapp Verde
Kenya
Komorene
Kongo-Brazzaville
Kongo-Kinshasa
Lesotho
Liberia
Libya
Madagaskar
Malawi
Mali
Marokko
Mauritania
Mauritius
Mosambik
Namibia
Niger
Nigeria
Rwanda
São Tomé og Príncipe
Senegal
Seychellene
Sierra Leone
Somalia
Sør-Afrika
Sør-Sudan
Sudan
Swaziland
Tanzania
Togo
Tsjad
Tunisia
Uganda
Vest-Sahara
Zambia
Zimbabwe

LandinformasjonBedriftsdatabase

Informasjonen i bedriftsdatabasen er basert på offentlig tilgjengelig informasjon om selskapene og på direkte etterspurt informasjon. Det siste arbeidet med bedriftsdatabasen ble gjennomført i 2019. Dersom du er et selskap eller et enkeltindivid som ser mangler eller behov for oppdatering må du gjerne ta kontakt med Fellesrådet for Afrika.