Afrika.no Meny

Land

Libya

Alle libyske barn får gratis skolegang, og så mange som tre av ti innbyggere i det oljerike landet er under utdanning. Men utdanning og frihet hører ikke nødvendigvis sammen: Fortsatt er det farlig å snakke ut mot Gaddafi.

Algerie Angola Benin Botswana Burkina Faso Burundi Kamerun Kapp Verde Den sentralafrikanske republikk Tsjad Komorene Kongo-Kinshasa Djibouti Egypt Ekvatorial-Guinea Eritrea Etiopia Gabon Gambia Ghana Guinea Guinea-Bissau Elfenbenskysten Kenya Lesotho Liberia Libya Madagaskar Malawi Mali Mauritania Mauritius Marokko Mosambik Namibia Niger Nigeria Kongo-Brazzaville Rwanda São Tomé og Príncipe Senegal Sierra Leone Somalia Sør-Afrika Sudan Sør-Sudan Swaziland Tanzania Togo Tunisia Uganda Vest-Sahara Zambia Zimbabwe
Afrika
Algerie
Angola
Benin
Botswana
Burkina Faso
Burundi
Den sentralafrikanske republikk
Djibouti
Egypt
Ekvatorial-Guinea
Elfenbenskysten
Eritrea
Etiopia
Gabon
Gambia
Ghana
Guinea
Guinea-Bissau
Kamerun
Kapp Verde
Kenya
Komorene
Kongo-Brazzaville
Kongo-Kinshasa
Lesotho
Liberia
Libya
Madagaskar
Malawi
Mali
Marokko
Mauritania
Mauritius
Mosambik
Namibia
Niger
Nigeria
Rwanda
São Tomé og Príncipe
Senegal
Seychellene
Sierra Leone
Somalia
Sør-Afrika
Sør-Sudan
Sudan
Swaziland
Tanzania
Togo
Tsjad
Tunisia
Uganda
Vest-Sahara
Zambia
Zimbabwe

Artikler om Libya

Pressefrihet

En analyse av ytrings- og pressefriheten i Libya fra 2011 til i dag

Kaoset i Libya etter revolusjonen i 2011 hadde stor innvirkning på mediene, siden de stridende partene brukte dem som et av sine våpen. I tillegg har regionale og internasjonale aktører bidratt til å finansiere medier som iblant har vært med på å nøre opp under konflikten i landet ved å spre hatefulle ytringer og hets.

Foto: Charlotte Nagell

Ahmed Musa har skrevet master om folkemordet han flyktet fra:

Overlevde folkemord, Nato-bombing og flukt over Middelhavet

Han overlevde Janjaweed-militsen i Darfur i Sudan. Han overlevde Natos bombing av Libya. Han overlevde den farlige overfarten over Middelhavet. I 2011 gikk Ahmed Musa i land på Lampedusa.

Foto: Mahmud Turkia/AFP/NTB Scanpix

Libya nå:

Khalifa Haftar – krigsherre eller redningsmann?

Det handler ikke om ideologi, religion eller etnisitet i Libya, skriver Knut S. Vikør. Det handler om makt og geografi. Khalifa Haftar regner med å vinne borgerkrigen og bli Libyas militære hersker. Men han kan ha feilvurdert.

Kommentar:

På jakt etter et rettferdig oppgjør etter Libya-krigen

Som en som var vitne til og gjennomlevde Natos bombing av Libya i 2011, har jeg det siste året fulgt den norske evalueringsprosessen av intervensjonen i Libya i 2011. Jeg prøvde å ikke ha høye forventninger til resultatet. Likevel ble jeg skuffet.

Foto: Paul Higgins

Fra festival til katastrofe:

Tuareg på flukt

Reisen til musikkfestivalen i ørkenen var som et eventyr. Men to år senere var musikkanlegget knust, gitarer forbudt og min følgesvenn på flukt, som tusener andre. Og det er en forbindelse med Norge her. Den handler om Libya.

Foto: Michel Euler/AP/NTB Scanpix

Kommentar

Libyakrigen: Stormaktsspill på høyt nivå

Et snevert mandat begrenser siktemålet og dermed nytten av rapporten om Norges krigsdeltakelse i Libya i 2011. Mandatet synes gjort så snevert som mulig for å belyse minst mulig.




Bedriftsdatabase

Informasjonen i bedriftsdatabasen er basert på offentlig tilgjengelig informasjon om selskapene og på direkte etterspurt informasjon. Siste oppdatering av bedriftsdatabasen ble gjennomført i 2021. Dersom du er et selskap eller et enkeltindivid som ser mangler eller behov for oppdatering må du gjerne ta kontakt med Fellesrådet for Afrika.