Afrika.no Meny
apr 29

Studentpraktikant-utlysning for høsten 2018

29. april
Fellesrådet for Afrika

Frist: 29. april 2018

Fellesrådet for Afrika utlyser med dette en studentpraktikantstilling for høsten 2018. Masterstudenter med mulighet for å integrere praktikantstillingen i pågående utdanning inviteres til å søke praksis i organisasjonen for å drive faglig arbeid i et spennende fagmiljø om Afrika. 

Ved en rekke mastergradstudier er det anledning til å velge et praktikant-emne som del av utdanningen. Studenter tilknyttet denne typen mastergrader er velkomne til å tilbringe mellom 4 og 12 uker ved Fellesrådets kontor i Oslo for å jobbe i organisasjonen med faglige spørsmål.

Stillingen er ikke lønnet utover de studiepoengene man får. De fleste i denne situasjonen vil imidlertid ha rett til støtte fra Lånekassen.

Lengden på praksisoppholdet er fleksibelt, og tar gjerne utgangspunkt i retningslinjer gitt av studiestedet. Et typisk praksisopphold vil tilsvare 6 uker fulltidsarbeid, og kan avvikles som sammenhengende fulltid eller ulike former for deltidsarbeid over lengre perioder.

Målet for praksisoppholdet er å gjøre et faglig orientert arbeid som supplerer Fellesrådet for Afrikas øvrige arbeid med å påvirke norske myndigheter og næringsliv i retning av en bedre menneskerettighetspolitikk og –praksis. Dette kan ta form ved å skrive en faglig orientert rapport, arrangere seminar og skrive artikler til Afrika.no. Praktikanten vil jobbe sammen med sekretariatet og med en eller flere frivillig-grupper i Fellesrådet for Afrika.

Vi søker en engasjert, kunnskapsrik og selvstendig praktikant som er innstilt på å gjøre et faglig sterkt arbeid som kan tilgjengeliggjøre viktige problemstillinger for journalister, beslutningstakere og folk som er interesserte i Afrika-spørsmål.

Personer med minoritetsbakgrunn og med funksjonsnedsettelser oppfordres til å søke.

Studenter som kan søke praksisplass inkluderer - men er ikke nødvendigvis avgrenset til - følgende masterprogram:

 

UiO

·       Peace and conflict studies (PECOS) – Emnekode PECOS4006

·       Development, environment and cultural change (SUM) – Emnekode SUM4040

·       Theory and Practice of Human Rights – Emnekode HUMR4504


NMBU, med emnekode EDS313

.       International Relations

·       International Environmental Studies

·       Development Studies


Studenter ved andre program og studieinstitusjoner er også velkomne til å søke, så lenge de har mulighet til å bygge praksisoppholdet inn i mastergraden.

Send søknad og CV til johan@afrika.no innen 29. april. Oppgi gjerne hvilket faglig tema du kunne tenke deg å jobbe med. 

Algerie Angola Benin Botswana Burkina Faso Burundi Kamerun Kapp Verde Den sentralafrikanske republikk Tsjad Komorene Kongo-Kinshasa Djibouti Egypt Ekvatorial-Guinea Eritrea Etiopia Gabon Gambia Ghana Guinea Guinea-Bissau Elfenbenskysten Kenya Lesotho Liberia Libya Madagaskar Malawi Mali Mauritania Mauritius Marokko Mosambik Namibia Niger Nigeria Kongo-Brazzaville Rwanda São Tomé og Príncipe Senegal Sierra Leone Somalia Sør-Afrika Sudan Sør-Sudan Swaziland Tanzania Togo Tunisia Uganda Vest-Sahara Zambia Zimbabwe
Algerie
Angola
Benin
Botswana
Burkina Faso
Burundi
Den sentralafrikanske republikk
Djibouti
Egypt
Ekvatorial-Guinea
Elfenbenskysten
Eritrea
Etiopia
Gabon
Gambia
Ghana
Guinea
Guinea-Bissau
Kamerun
Kapp Verde
Kenya
Komorene
Kongo-Brazzaville
Kongo-Kinshasa
Lesotho
Liberia
Libya
Madagaskar
Malawi
Mali
Marokko
Mauritania
Mauritius
Mosambik
Namibia
Niger
Nigeria
Rwanda
São Tomé og Príncipe
Senegal
Seychellene
Sierra Leone
Somalia
Sør-Afrika
Sør-Sudan
Sudan
Swaziland
Tanzania
Togo
Tsjad
Tunisia
Uganda
Vest-Sahara
Zambia
Zimbabwe