Afrika.no Meny
aug 27

Bli med i migrasjonsutvalget i Fellesrådet for Afrika

27. august, kl. 18:00-19:30
Fellesrådet for Afrika
Menneskerettighetshuset, Kirkegata 5
Facebook event

Det rådende narrativet om afrikansk migrasjon, med tilhørende retorikk og bilder, er stereotypiske framstillinger. Man hører om ”eksodus” og ”invasjon” av Europa, drevet av fattigdom og krig. Det viser seg imidlertid at antallet afrikanske migranter er relativt stabilt, og de aller fleste migrerer til andre land på kontinentet heller enn vestover. Afrikanere migrerer altså hovedsakelig innad i Afrika. Og er det uansett slik at migrasjon kun er negativt? Kan det ikke ha mange positive effekter? 

Vil du være med på å utforme en mer nyansert kampanje om migrasjon? Fellesrådets politiske kampanje for 2019 skal handle om migrasjon på og fra det afrikanske kontinentet, og vi trenger folk som er opptatt av å løfte frem den nyanserte virkeligheten på kontinentet, hvem disse menneskene er og hvilke muligheter migrasjon skaper. 

Har du kunnskap om migrasjon på kontinentet eller her i Norge? Brenner du for kommunikasjon? For å formidle en mer nyansert virkelighet? Har du lyst til å jobbe med ledende akademiske og faglige miljø i Norge og afrikanske land? 

I så fall bør du komme på informasjonsmøte mandag 27. august fra klokken 18:00-19:30. 

Møtet varer ca. 1,5 time, og er åpent for alle som har lyst til å jobbe med utforming av en kampanje om migrasjon. Inngående kunnskap om tematikken er ikke en forutsetning, ettersom utvalget vil få skolering av eksperter på migrasjon utover høsten. Det viktigste er at du er engasjert og har tid til å være med! 

Dersom du er interessert, men ikke kan komme, ta kontakt med hilde@afrika.no for mer informasjon. For å lese mer om Fellesrådet, gå til våre nettsider på www.afrika.no/fellesradet

Algerie Angola Benin Botswana Burkina Faso Burundi Kamerun Kapp Verde Den sentralafrikanske republikk Tsjad Komorene Kongo-Kinshasa Djibouti Egypt Ekvatorial-Guinea Eritrea Etiopia Gabon Gambia Ghana Guinea Guinea-Bissau Elfenbenskysten Kenya Lesotho Liberia Libya Madagaskar Malawi Mali Mauritania Mauritius Marokko Mosambik Namibia Niger Nigeria Kongo-Brazzaville Rwanda São Tomé og Príncipe Senegal Sierra Leone Somalia Sør-Afrika Sudan Sør-Sudan Swaziland Tanzania Togo Tunisia Uganda Vest-Sahara Zambia Zimbabwe
Algerie
Angola
Benin
Botswana
Burkina Faso
Burundi
Den sentralafrikanske republikk
Djibouti
Egypt
Ekvatorial-Guinea
Elfenbenskysten
Eritrea
Etiopia
Gabon
Gambia
Ghana
Guinea
Guinea-Bissau
Kamerun
Kapp Verde
Kenya
Komorene
Kongo-Brazzaville
Kongo-Kinshasa
Lesotho
Liberia
Libya
Madagaskar
Malawi
Mali
Marokko
Mauritania
Mauritius
Mosambik
Namibia
Niger
Nigeria
Rwanda
São Tomé og Príncipe
Senegal
Seychellene
Sierra Leone
Somalia
Sør-Afrika
Sør-Sudan
Sudan
Swaziland
Tanzania
Togo
Tsjad
Tunisia
Uganda
Vest-Sahara
Zambia
Zimbabwe