Afrika.no Meny
aug 07

Zimbabwe election - now what?

7. august, kl. 18:00-19:30
Fellesrådet for Afrika
Menneskerettighetshuset, Kirkegata 5
Facebook event

There have been some tumultuous months in Zimbabwe. No one had foreseen that Mugabe would be forced out of power after 37 years, supported by the vast majority of the population. The upcoming election taking place on 30 July could decide the country's course for decades to come. What is the outcome of the elections? And what does this election mean for the future of Zimbabwe?

Les mer
aug 27

Bli med i migrasjonsutvalget i Fellesrådet for Afrika

27. august, kl. 18:00-19:30
Fellesrådet for Afrika
Menneskerettighetshuset, Kirkegata 5
Facebook event

Det rådende narrativet om afrikansk migrasjon, med tilhørende retorikk og bilder, er stereotypiske framstillinger. Man hører om ”eksodus” og ”invasjon” av Europa, drevet av fattigdom og krig. Det viser seg imidlertid at antallet afrikanske migranter er relativt stabilt, og de aller fleste migrerer til andre land på kontinentet heller enn vestover. Afrikanere migrerer altså hovedsakelig innad i Afrika. Og er det uansett slik at migrasjon kun er negativt? Kan det ikke ha mange positive effekter? 

Les mer
sep 03

Rekrutteringsmøte - bli med i Fellesrådet for Afrika!

3. september, kl. 18:00-19:30
Fellesrådet for Afrika
Menneskerettighetshuset, Kirkegata 5
Facebook event

Ønsker du deg bedre kvalitet på norsk Afrika-debatt? Er du interessert i afrikansk politikk, økonomi eller utviklingsspørsmål? Har du lyst til å bidra i kampen for menneskerettigheter på det afrikanske kontinentet? Bli med i Fellesrådet! 

Fellesrådet for Afrika er en solidaritets- og menneskerettighetsorganisasjon som arbeider for å utfordre de politiske og økonomiske strukturene som hindrer en rettferdig utvikling i Afrika. 

Les mer