Afrika.no Meny
aug 14

Et oljefond for en ny tid

14. august, kl. 12:30-14:00
Redd Barna, Kirkens Nødhjelp, Norsk Folkehjelp, Amnesty International Norge, Framtiden i våre hender, Forum for Utvikling og Miljø, Handel og Kontor, Foreningen for Internasjonale Vannstudier, Regnskogsfondet, Attac, Changemaker, Støttekomiteen for Vest-Sahara, Latin-Amerikagruppene, SLUG - Nettverk for ansvarlig gjeldspolitikk, Fellesrådet for Afrika. ​
Clarion Hotel Tyholmen, Teaterplassen 2, 4801Arendal
Facebook event

Rapportlansering og debatt om et av de viktigste temaene i norsk politikk: Oljefondet! Oljefondets markedsverdi er i dag på over 8000 milliarder kroner, og er dermed verdens største statlige investeringsfond. Som deleier i nærmere 9000 selskaper, det vil si 1,3 % av verdens børsnoterte selskaper, har Norge blitt en internasjonal økonomisk stormakt. Er det nåværende mandatet til verdens største fond rustet til å møte en verden i endring, og er norske politikere sitt ansvar bevisst? Vi tar debatten!

Les mer
aug 25

Foredrag: The Politics of Hair - Oslo Afro Arts Festival 2017

25. august, kl. 17:00-19:00
Oslo Afro Arts Festival, Norwegian Council for Africa
Nordic Black Theatre & Cafeteatret, Hollendergt 8, 0190 Oslo
Facebook event

I den norske politiske offentligheten er en rekke identitets- og etnisitetsbaserte spørmål ignorert eller ukjente. Prominente forfattere og feminister som Chimamanda Ngozi Adichie og Chibundu Onuzo, for å nevne noen, skriver om hvordan hår for den nigerianske, eller mer generelt den afrikanske, kvinnen utgjør et kjernespørsmål knyttet til identitet og status. Idealet i den vestlige hårstilen gjør at afrikanske kvinner går gjennom store mengder jobb for å passe inn i forståelsen av hva som er sett på som vakkert og verdig. 

Les mer