Afrika.no Meny
apr 25

African Anthropology Seminar

25. april, kl. 14:15-16:00
Department of Social Anthropology, University of Oslo
Blindern, Eilert Sundts Hus, Room 648

Katja Werthmann from Leipzig University, Institute of African Studies, will present the paper: “Are Cities in Africa ‘Unknowable’? Anthropological Approaches to Urban Africa”.

The seminar will be followed by drinks and snacks in the SAI lunch room. It is open to all, including bachelor and master students, and no registration is required.

Les mer
apr 25

Afrika Nå: 1 år med Farmaajo i Somalia - hvordan har det gått?

25. april, kl. 18:00-19:30
Fellesrådet for Afrika
Kulturhuset
Facebook event

Den nyvalgte presidenten i Somalia, Mohamed Abdullahi Mohamed (Farmaajo), henvendte seg til Al-Shabab, Al-Qaida og IS i sin innvielsestale i 2017 med ordene: "Til de av dere som arbeider med militante ekstremister, vit at deres tid er over." Likevel opplevde landet det blodigste terrorangrepet i landets historie bare måneder senere. Har Farmaajo levd opp til forventningene, og hvordan er situasjonen i landet nå?

Les mer
apr 29

Studentpraktikant-utlysning for høsten 2018

29. april
Fellesrådet for Afrika

Frist: 29. april 2018

Fellesrådet for Afrika utlyser med dette en studentpraktikantstilling for høsten 2018. Masterstudenter med mulighet for å integrere praktikantstillingen i pågående utdanning inviteres til å søke praksis i organisasjonen for å drive faglig arbeid i et spennende fagmiljø om Afrika. 

Ved en rekke mastergradstudier er det anledning til å velge et praktikant-emne som del av utdanningen. Studenter tilknyttet denne typen mastergrader er velkomne til å tilbringe mellom 4 og 12 uker ved Fellesrådets kontor i Oslo for å jobbe i organisasjonen med faglige spørsmål.

Stillingen er ikke lønnet utover de studiepoengene man får. De fleste i denne situasjonen vil imidlertid ha rett til støtte fra Lånekassen.

Les mer