Fellesrådet for Afrika Meny
Utsatt søknadsfrist, ny frist 11.02.19

Vil du være daglig leder for Fellesrådet for Afrika?

Vi er på jakt etter en engasjert og drivende dyktig person til en 100 % stilling som daglig leder i Fellesrådet for Afrika. Stillingen utlyses som åremålsstilling på fire år, med mulighet til forlengelse med maks én ny periode. Vi trenger en til å overta styringen i en organisasjon i aktivitets- og medlemsvekst, og som kan utløse Fellesrådet for Afrikas store potensiale.

Fellesrådet for Afrika er en solidaritets- og menneskerettighetsorganisasjon som utfordrer forhold og strukturer i Afrika og globalt som hindrer rettferdig utvikling på og for kontinentet. Dette gjør vi gjennom formidling og produksjon av informasjon, deltakelse i nettverk, politisk påvirkningsarbeid og faglig samarbeid med afrikanske partnere. Fellesrådet søker å formidle kunnskap som er nyansert og utfyllende, og afrikanske perspektiver er sentrale i Fellesrådets kommunikasjonsarbeid.

Jobben som daglig leder er en spennende og krevende stilling, som innebærer ansvar for Fellesrådet for Afrikas økonomi, ansatte, organisatoriske utvikling, samfunnskontakt og ekstern profilering. Den som tilsettes vil representere organisasjonen i faglige sammenhenger og nettverk, samt arbeide tett opp mot politiske myndigheter og medier. Daglig leder må regne med en del kveldsarbeid og noe reisevirksomhet.

Fellesrådet er en organisasjon med et lite sekretariat, men med aktive frivillige som er sentrale i kommunikasjonsarbeidet. Vi liker å si at vi er “frivillig drevet - sekretariatskoordinert”. Erfaring med arbeid i lignende miljøer, gode samarbeidsevner og evne til å arbeide selvstendig og strukturert vektlegges.

Daglig leders hovedoppgaver:

 • Daglig drift, inkludert administrasjon, økonomi og personalansvar
 • Motivere ansatte og frivillige til å jobbe engasjert mot strategiske mål
 • Ansvar for strategiske prosesser og planarbeid, samt utføringen av dette og rapportering.
 • Ressursmobilisering/inntektsbringende arbeid
 • Nettverksbygging
 • Politisk påvirkningsarbeid

Ønsket erfaring og egenskaper:

 • Erfaring med administrasjon og økonomistyring
 • Erfaring med prosjektforvaltning, søknadsskriving og rapportering
 • Gode lederegenskaper og -erfaring
 • Organisasjonserfaring og strategisk tankesett
 • Evne til å prioritere, jobbe strukturert og målrettet
 • Engasjement for og gode kunnskaper om det afrikanske kontinentet
 • Gode formidlings- og kommunikasjonsevner
 • Kjennskap til norsk politikk og utviklingsdebatt
 • Relevant høyere utdanning
 • Svært gode (flytende) språklige egenskaper på norsk og engelsk er en forutsetning. Kjennskap til andre utbredte språk på det afrikanske kontinentet er en fordel.

Arbeidet vil finne sted på vårt fine kontor på Menneskerettighetshuset (Kirkegata 5) i Oslo sentrum.

Fellesrådet er opptatt av mangfold, bl.a. med hensyn til kjønn, alder, funksjonsevne, seksuell orientering, nasjonal eller etnisk bakgrunn, og vil derfor oppfordre alle kvalifiserte kandidater til å søke.

Ønsket tiltredelse: Juni.
Lønn etter avtale/i henhold til Fellesrådet for Afrikas lønnspolitikk.

Fleksibel arbeidstid og avspaseringsordning. Søknadsfrist: 31.januar 2019 Nærmere informasjon om stillingen kan fås hos daglig leder Johan Hermstad, på telefon 97899748 eller johan@afrika.no, eller styreleder Stian Antonsen, telefon 48105791. For mer informasjon om Fellesrådet for Afrika, se våre nettsider www.afrika.no/fellesradet. Søknad og CV sendes innen 31.januar på e-post til johan@afrika.no


Algerie Angola Benin Botswana Burkina Faso Burundi Kamerun Kapp Verde Den sentralafrikanske republikk Tsjad Komorene Kongo-Kinshasa Djibouti Egypt Ekvatorial-Guinea Eritrea Etiopia Gabon Gambia Ghana Guinea Guinea-Bissau Elfenbenskysten Kenya Lesotho Liberia Libya Madagaskar Malawi Mali Mauritania Mauritius Marokko Mosambik Namibia Niger Nigeria Kongo-Brazzaville Rwanda São Tomé og Príncipe Senegal Sierra Leone Somalia Sør-Afrika Sudan Sør-Sudan Swaziland Tanzania Togo Tunisia Uganda Vest-Sahara Zambia Zimbabwe
Afrika
Algerie
Angola
Benin
Botswana
Burkina Faso
Burundi
Den sentralafrikanske republikk
Djibouti
Egypt
Ekvatorial-Guinea
Elfenbenskysten
Eritrea
Etiopia
Gabon
Gambia
Ghana
Guinea
Guinea-Bissau
Kamerun
Kapp Verde
Kenya
Komorene
Kongo-Brazzaville
Kongo-Kinshasa
Lesotho
Liberia
Libya
Madagaskar
Malawi
Mali
Marokko
Mauritania
Mauritius
Mosambik
Namibia
Niger
Nigeria
Rwanda
São Tomé og Príncipe
Senegal
Seychellene
Sierra Leone
Somalia
Sør-Afrika
Sør-Sudan
Sudan
Swaziland
Tanzania
Togo
Tsjad
Tunisia
Uganda
Vest-Sahara
Zambia
Zimbabwe