Fellesrådet for Afrika Meny
Fellesrådet for Afrika søker nye frivillige til politisk utvalg for finansiell rettferdighet.

Vil du bli aktiv i Fellesrådet for Afrikas politiske utvalg?

Foto: Faith 47/Rowan Pybus

Vil du være med å holde norske selskaper ansvarlig for deres handlinger på det afrikanske kontinent? Er du opptatt av finansielle strukturer, antikorrupsjonsarbeid og rettferdig handel? Da er Fellesrådet for Afrika sitt politiske utvalg for finansiell rettferdighet noe for deg! Vi søker nye frivillige!

Fellesrådet har lenge jobbet for å ansvarliggjøre norske selskaper som jobber på det afrikanske kontinentet. Hvert år forsvinner millioner av kroner fra kontinentet inn i konto...er i skatteparadiser, ulovlig handel og i lommene på statsledere. Norske selskaper muliggjør denne type finansiell planleggingen og Fellesrådet ønsker å holde dem ansvarlige. Vi jobber direkte opp mot selskaper og mot norske myndigheter.

Fellesrådet har tidligere satt norsk politisk dagsorden gjennom å bidra til å sette Statoils befatning med skjulte eiere og bonusutbetalinger til ikke-eksisterende forskningssenter i Angola under kritisk debatt. Denne typen arbeid bygger vi videre på framover i politisk utvalg for finansiell rettferdighet.

Denne våren vil gruppen forberede primært fokusere på å bygge opp kunnskapen i organisasjonen og sørge for at vi fortsatt er de beste i feltet. Det vil være god mulighet til å bidra til å definere hva gruppen skal jobbe med fremover.

Første anledning til å vite meir blir et informasjonsmøte på Menneskerettighetshuset (Kirkegata 5) kl 18 den 18 april. Ta kontakt på johan@afrika.no om du har spørsmål!


Algerie Angola Benin Botswana Burkina Faso Burundi Kamerun Kapp Verde Den sentralafrikanske republikk Tsjad Komorene Kongo-Kinshasa Djibouti Egypt Ekvatorial-Guinea Eritrea Etiopia Gabon Gambia Ghana Guinea Guinea-Bissau Elfenbenskysten Kenya Lesotho Liberia Libya Madagaskar Malawi Mali Mauritania Mauritius Marokko Mosambik Namibia Niger Nigeria Kongo-Brazzaville Rwanda São Tomé og Príncipe Senegal Sierra Leone Somalia Sør-Afrika Sudan Sør-Sudan Swaziland Tanzania Togo Tunisia Uganda Vest-Sahara Zambia Zimbabwe
Algerie
Angola
Benin
Botswana
Burkina Faso
Burundi
Den sentralafrikanske republikk
Djibouti
Egypt
Ekvatorial-Guinea
Elfenbenskysten
Eritrea
Etiopia
Gabon
Gambia
Ghana
Guinea
Guinea-Bissau
Kamerun
Kapp Verde
Kenya
Komorene
Kongo-Brazzaville
Kongo-Kinshasa
Lesotho
Liberia
Libya
Madagaskar
Malawi
Mali
Marokko
Mauritania
Mauritius
Mosambik
Namibia
Niger
Nigeria
Rwanda
São Tomé og Príncipe
Senegal
Seychellene
Sierra Leone
Somalia
Sør-Afrika
Sør-Sudan
Sudan
Swaziland
Tanzania
Togo
Tsjad
Tunisia
Uganda
Vest-Sahara
Zambia
Zimbabwe