Fellesrådet for Afrika Meny

Tanzania - from Nyerere to Magufuli

Tanzania har i flere tiår vært et av de viktigste landene for norsk utviklingssamarbeid. Dagens president Jon Magufuli blir ofte omtalt som en ny Nyerere. Hva innebærer det i praksis for hvordan vi kan se på nåtiden i lys av fortiden? 

Tanzania har på lik linje med mange sosialistiske ettpartistater åpnet for markedsøkonomi og flerpartivalg. Hva er de store konflikt- og samarbeidslinjene i mer enn femti års forhold mellom Norge og Tanzania? Hvilke spor ser vi etter Nyerere og ujamaa i dag? Hva står på spill i dagens Tanzania?


Fellesrådet for Afrika inviterer i samarbeid med Norge-Tanzaniaforeningen til et seminar i Oslo med temaet «Tanzania - fra Nyerere til Magufuli». Arrangementet inngår i Fellesrådet for Afrikas 50-årsjubileum og vil foregå på engelsk.

I panelet: 

Jon Lomøy, direktør for Norad og tidligere ambassadør til Tanzania (2007-2010). 

Tale Hungnes, tidligere landrepresentant for Kirkens Nødhjelp i Tanzania. Hungnes jobber nå som politikk- og samfunnssjef i Amnesty.

Ali Mjella, økonom og deputy project manager ved BEST Dialouge. Mjella har lang erfaring fra norsk-tanzanianske samarbeid.

Ordstyrer er Rune Hjalmar Espeland, rådgiver for Atlas-alliansen. Espeland har doktorgrad i sosialantropologi på ungdom og partipolitikk i Dar es Salaam.


Algerie Angola Benin Botswana Burkina Faso Burundi Kamerun Kapp Verde Den sentralafrikanske republikk Tsjad Komorene Kongo-Kinshasa Djibouti Egypt Ekvatorial-Guinea Eritrea Etiopia Gabon Gambia Ghana Guinea Guinea-Bissau Elfenbenskysten Kenya Lesotho Liberia Libya Madagaskar Malawi Mali Mauritania Mauritius Marokko Mosambik Namibia Niger Nigeria Kongo-Brazzaville Rwanda São Tomé og Príncipe Senegal Sierra Leone Somalia Sør-Afrika Sudan Sør-Sudan Swaziland Tanzania Togo Tunisia Uganda Vest-Sahara Zambia Zimbabwe
Algerie
Angola
Benin
Botswana
Burkina Faso
Burundi
Den sentralafrikanske republikk
Djibouti
Egypt
Ekvatorial-Guinea
Elfenbenskysten
Eritrea
Etiopia
Gabon
Gambia
Ghana
Guinea
Guinea-Bissau
Kamerun
Kapp Verde
Kenya
Komorene
Kongo-Brazzaville
Kongo-Kinshasa
Lesotho
Liberia
Libya
Madagaskar
Malawi
Mali
Marokko
Mauritania
Mauritius
Mosambik
Namibia
Niger
Nigeria
Rwanda
São Tomé og Príncipe
Senegal
Seychellene
Sierra Leone
Somalia
Sør-Afrika
Sør-Sudan
Sudan
Swaziland
Tanzania
Togo
Tsjad
Tunisia
Uganda
Vest-Sahara
Zambia
Zimbabwe