Fellesrådet for Afrika Meny

Sosial endring

Ungdom og protest: Stjerneforsker til Oslo

Fellesrådet får besøk av Alcinda Honwana, som de siste årene har markert seg som en ledende forsker når det gjelder ungdom, protest og sosial endring i Afrika. Hun innleder på et åpent kveldsseminar i Oslo torsdag 3. april. Les mer om seminaret her.

Menneskerettigheter

Rettferdig fordeling, menneskerettigheter og handel

Menneskerettigheter og rettferdig fordeling blir stadig viktigere arbeidsområder for sivilsamfunnsorganisasjoner i afrikanske land. Norge må føre en tydelig dialog om menneskerettighetsbrudd, og i stater der norsk næringsliv er til stede har regjeringen et særskilt ansvar. Den norske regjeringen bør også arbeide for at utviklingslands politiske handlingsrom ivaretas i handelsavtaler, framholder Fellesrådet i sine innspill til den nye regjeringen:

Nelson Mandela

Nettbok om Nelson Mandela - last ned gratis!

Fellesrådet presenterer en nyskrevet e-bok om Nelson Mandela og den sørafrikanske frigjøringskampen, skrevet av forfatter, historiker og professor i utviklingsstudier Tore Linné Eriksen. 

Boklansering

Afrikas 99 %: Les Klassekampens omtale

Afrika opplever enorm økonomisk vekst. Men i skyggen av suksesshistorien gir økende økonomisk ulikhet liv til kraftige protestbevegelser over hele kontinentet: Les Klassekampens artikkel om Fellesrådets nye bok her.

Boklansering

Afrikas 99 %: Malawi i fokus på lanseringsfesten

29. mai ble Fellesrådet for Afrikas nye bok lansert. Afrikas 99 % - økonomisk vekst, ulikhet og protest er en bok som belyser og forklarer sammenhenger som i altfor stor grad har unnsluppet medias, investorers og publikums oppmerksomhet.

Norsk næringsliv i Afrika

Norsk næringsliv på nye veier

Fellesrådet har sendt ut en spørreundersøkelse til alle bedriftene som ligger i vår bedriftsdatabase. Svarene er oppsummert i rapporten «Norsk næringsliv på nye veier» som tar sikte på å gi en bedre forståelse rundt hvordan norske selskaper møter sosiale og politiske forhold på det afrikanske kontinentet.

Raftoprisen

Raftoprisen til nigerianske Nnimmo Bassey

Den nigerianske miljøforkjemperen og menneskerettsaktivisten Nnimmo Bassey er tildelt Raftoprisen 2012. Bassey viser hvordan menneskerettighetene gir viktig beskyttelse mot konsekvensene av miljøendringer, heter det i Raftostiftelsens begrunnelse.