Fellesrådet for Afrika Meny
Foto: Utenriksdepartementet

WTO

Uviss framtid for utviklingsagendaen

Verdens Handelsorganisasjons (WTO) ministermøte i Nairobi skulle levere på løfter gjort i 2001 og stadfeste hvor viktig det er at internasjonale handelsforhandlinger foregår på et globalt nivå.

Foto: Innovasjon Norge

Høringsinnspill

Bilaterale investeringsavtaler

Bilaterale investeringsavtaler (BITS) er dårlig egnet til å levere økte investeringer uten samtidig å begrense avgjørende rettigheter og virkemidler for statene som mottar investeringen, mener Fellesrådet.

Fokus

Spotlight on Nigeria

The Norwegian Council for Africa proudly presents four public events in three days that shed lights on some of the most prominent political and social issues in Nigeria today. We have cooperated with the film festival Films from the South, PRIO, the Church of Norway Council on Ecumenical and International Relations and the Norwegian Human Right Fund (NHRF) in the planning of these events.

Informasjonsutvalget

Bli med i Fellesrådets informasjonsutvalg!

Har du et ønske om å bidra til et mer nyansert bilde av Afrika i Norge? Ønsker du deg bedre kvalitet på norsk Afrika-debatt? Ønsker du å bidra til kamp for menneskerettigheter på det afrikanske kontinentet og å samarbeide med afrikanske partnere?

Kom på informasjonsmøte mandag 9. februar og bli med i Informasjonsutvalget i Fellesrådet for Afrika

Informasjonsstøtten

An Angolan tribute to the Norwegian "information support"

Etter å ha deltatt på Fellesrådets Angolakonferanse - delvis finansiert av informasjonsstøtte fra Norad - skrev Elias Isaac fra Open Society Angola brev til norske politikere,der han ber dem opprettholde informasjonsstøtten.

Angola og Norge

Krever handling fra Statoil

Statoil tener milliardar i Angola. Angolanske aktivistar krev at Statoil går føre for å gjere oljeindustrien meir open. ─ Me kan ikkje blande oss i nasjonal lovgiving, seier selskapet.

Angola

Store penger, tett tåke: Norge, Statoil & Angola

Oljelandet Angola er Norges største økonomiske samarbeidspartner i Afrika. Men bidrar norske investeringer til utvikling i det korrupte landet? Fellesrådet for Afrika og Chr. Michelsens Institutt (CMI) arrangerte for kort tid siden en serie seminarer og debatter om Norges engasjement i Angola i tre norske byer.

Sosial endring

Ungdom og protest: Stjerneforsker til Oslo

Fellesrådet får besøk av Alcinda Honwana, som de siste årene har markert seg som en ledende forsker når det gjelder ungdom, protest og sosial endring i Afrika. Hun innleder på et åpent kveldsseminar i Oslo torsdag 3. april. Les mer om seminaret her.

Menneskerettigheter

Rettferdig fordeling, menneskerettigheter og handel

Menneskerettigheter og rettferdig fordeling blir stadig viktigere arbeidsområder for sivilsamfunnsorganisasjoner i afrikanske land. Norge må føre en tydelig dialog om menneskerettighetsbrudd, og i stater der norsk næringsliv er til stede har regjeringen et særskilt ansvar. Den norske regjeringen bør også arbeide for at utviklingslands politiske handlingsrom ivaretas i handelsavtaler, framholder Fellesrådet i sine innspill til den nye regjeringen: