Fellesrådet for Afrika Meny

Angola

Store penger, tett tåke: Norge, Statoil & Angola

Oljelandet Angola er Norges største økonomiske samarbeidspartner i Afrika. Men bidrar norske investeringer til utvikling i det korrupte landet? Fellesrådet for Afrika og Chr. Michelsens Institutt (CMI) arrangerte for kort tid siden en serie seminarer og debatter om Norges engasjement i Angola i tre norske byer.

Sosial endring

Ungdom og protest: Stjerneforsker til Oslo

Fellesrådet får besøk av Alcinda Honwana, som de siste årene har markert seg som en ledende forsker når det gjelder ungdom, protest og sosial endring i Afrika. Hun innleder på et åpent kveldsseminar i Oslo torsdag 3. april. Les mer om seminaret her.

Menneskerettigheter

Rettferdig fordeling, menneskerettigheter og handel

Menneskerettigheter og rettferdig fordeling blir stadig viktigere arbeidsområder for sivilsamfunnsorganisasjoner i afrikanske land. Norge må føre en tydelig dialog om menneskerettighetsbrudd, og i stater der norsk næringsliv er til stede har regjeringen et særskilt ansvar. Den norske regjeringen bør også arbeide for at utviklingslands politiske handlingsrom ivaretas i handelsavtaler, framholder Fellesrådet i sine innspill til den nye regjeringen:

Nelson Mandela

Nettbok om Nelson Mandela - last ned gratis!

Fellesrådet presenterer en nyskrevet e-bok om Nelson Mandela og den sørafrikanske frigjøringskampen, skrevet av forfatter, historiker og professor i utviklingsstudier Tore Linné Eriksen. 

Boklansering

Afrikas 99 %: Les Klassekampens omtale

Afrika opplever enorm økonomisk vekst. Men i skyggen av suksesshistorien gir økende økonomisk ulikhet liv til kraftige protestbevegelser over hele kontinentet: Les Klassekampens artikkel om Fellesrådets nye bok her.

Boklansering

Afrikas 99 %: Malawi i fokus på lanseringsfesten

29. mai ble Fellesrådet for Afrikas nye bok lansert. Afrikas 99 % - økonomisk vekst, ulikhet og protest er en bok som belyser og forklarer sammenhenger som i altfor stor grad har unnsluppet medias, investorers og publikums oppmerksomhet.

Norsk næringsliv i Afrika

Norsk næringsliv på nye veier

Fellesrådet har sendt ut en spørreundersøkelse til alle bedriftene som ligger i vår bedriftsdatabase. Svarene er oppsummert i rapporten «Norsk næringsliv på nye veier» som tar sikte på å gi en bedre forståelse rundt hvordan norske selskaper møter sosiale og politiske forhold på det afrikanske kontinentet.