Fellesrådet for Afrika Meny
Foto: Faith 47/Rowan Pybus

Søknadsfrist: mandag 14. mai, 2017

Stillingsutlysning: Kommunikasjons- og medlemskonsulent i Fellesrådet for Afrika

Vi er på jakt etter en kommunikasjonsfaglig dyktig og engasjert person til en 100 % stilling som kommunikasjons- og medlemskonsulent i Fellesrådet for Afrika. Stillingen utlyses for resten av kalenderåret 2017, men tar sikte på fast ansettelse på sikt om de økonomiske rammene tillater det.

Velkommen til årsmøte i Fellesrådet for Afrika 24.mai!

Årsmøtet er en viktig arena for å styrke Fellesrådets kontakt med våre medlemmer og få tilbakemeldinger på vårt arbeid. Vi håper flest mulig har mulighet til å delta. Vi får besøk av professor Francis B. Nyamnjoh fra Cape Town University, som vil starte møtet med et faglig innlegg. Nyamnjoh har nylig gitt ut boken #RhodesMustFall: nibbling at resilient colonialism

Afrika Nå: Kenya and the Somalis - from refuge to discrimination

Come to the new Kulturhuset's opening day when we ask: How does the great number of Somalis in Kenya influence Kenyan politics and policy? Kenya hosts over 550 000 officially registered refugees, with only six countries in the world surpassing that according to the UN. While Western states talk of lack of capacity to handle their refugee influx, the Kenyan numbers have been consistently high. Why is there no talk of a refugee “crisis” leading up to the Kenyan elections in august?

Foto: Faith 47/Rowan Pybus

Fellesrådet for Afrika søker nye frivillige til politisk utvalg for finansiell rettferdighet.

Vil du bli aktiv i Fellesrådet for Afrikas politiske utvalg?

Vil du være med å holde norske selskaper ansvarlig for deres handlinger på det afrikanske kontinent? Er du opptatt av finansielle strukturer, antikorrupsjonsarbeid og rettferdig handel? Da er Fellesrådet for Afrika sitt politiske utvalg for finansiell rettferdighet noe for deg! Vi søker nye frivillige!

Afrika Nå: Heineken - den nye kolonimakten?

Gjennom bryggerier i elleve afrikanske land har Heineken introdusert nederlandsk øl for et nytt og stadig større marked, men til hvilken pris? Journalisten Olivier van Beemen avslørte i 2015 hvordan selskapet har samarbeidet med totalitære regimer, diktatorer og minst én krigsforbryter. Heineken har dessuten unndratt skatt og vært delaktig i korrupsjon i landene der de opererer. 29. mars gjester han Kulturhuset for å diskutere hva Heineken kan lære oss om de multinasjonale selskapenes fremferd på det afrikanske kontinentet: Er disse selskapene de nye kolonimaktene?

Afrika Nå, februar: ICC - straffedomstol for svarte?

I feburar spurte Afrika Nå: Hvordan preger ICC politikken i afrikanske land? Finnes det bedre alternativ til å straffeforfølge krigsforbrytere og ledere som driver med omfattende menneskerettighetsbrudd? Er kritikken av domstolen berettiget? Er det lurt for afrikanske land å melde seg ut? Hør debatten på opptak her!

Afrika.nos årsfest ble feiret med debatt og musikk

Oppdatert: Klikk deg inn for å høre opptak fra debatten! 
Afrika.no fyller ett år! Det blir musikk og debatt, og alle - venner, bidragsytere, lesere og alle Afrika-interesserte - er invitert på fest! Nosizwe Baqwa med band spiller, og Asta Busingye Lydersen, norsk-ugandisk journalist og skuespiller, kjent fra gruppa Queendom, leder paneldebatt. Vi spør: Afrikanere som ressurs i norsk Afrikadebatt - hvor langt har vi kommet? 

Afrika Nå, januar: Lagos - Mega city, mega opportunities, mega challenges

I januar tok Afrika Nå for seg temaet Lagos som "megacity", og de enorme utfordringene og mulighetene hurtig urbanisering bringer med seg. Victoria Ibezim-Ohaeri (Spaces for Change) fortalte om den omfattende tvangsforflyttingen av fattige som urbane infrastrukturprosjekter ofte fører med seg. Fabienne Hoelzel (Professor og direktør i Fabulous Urban) stilte med sine erfaringer fra oppgraderingsprosjekter av slummer i Lagos. Panelet ble moderert av Jeff Forbes, som har jobbet med arkitektur og byplanlegging i alt fra Norge til Sri Lanka og Nigeria, og er opptatt av en inkluderende prosess der planleggere og innbyggere samarbeider om avgjørelser i utbyggingsprosjekter. Fellesrådet på Human Rights Human Wrongs-festivalen

I samarbeid med Raftostiftelsen rettet Fellesrådet for Afrika søkelyset mot Nigerias miljøkrise og internasjonale selskapers ansvar under årets HRHW-festival. Dokumentarfilmen "Nowhere to Run" ble vist til full sal på Cinemateket søndag 19. februar, etterfulgt av en diskusjon mellom Nnimmo Bassey og jurist Daniel Leader.