Fellesrådet for Afrika Meny

22.-25.08.19

Vil du være frivillig under Oslo Afro Arts?

Vi er Oslo Afro Arts Festival (OAAF), en årlig festival som setter fokus kunst og musikk med bakgrunn i afrikansk tradisjon og kultur. OAAF er en videreføring av Zimfest Oslo- en zimbabwisk kultur- og musikkfestival, som har vært arrangert siden 2014. Men for å kunne fortsette festivalsuksessen er vi avhengige av flere frivillige ildsjeler! Vi ser etter individ som liker kunst, kultur og festival. Vi ønsker dere som kan bidra med talenter og smil for å gjøre Oslo Afro Arts festival 2019 til tidenes beste opplevelse både for deg og de besøkende. Ved interesse ber vi deg sende en e-post til volunteer@osloafroarts.no.

Afrika Nå 30.01.19

Afrika Nå: Are Africans invisible in Norwegian policies?

The decade from 2015 to 2024 has been proclaimed the International Decade for People of African Descent by the UN. The UN advise all states to "Celebrate the launch of the International Decade at the national level, and develop national programmes of action and activities for the full and effective implementation of the Decade". However, in Norway, the state has not taken any initiative regarding the Decade, and they are not planning to. Why is the Decade not a priority for the government?

Utsatt søknadsfrist, ny frist 11.02.19

Vil du være daglig leder for Fellesrådet for Afrika?

Vi er på jakt etter en engasjert og drivende dyktig person til en 100 % stilling som daglig leder i Fellesrådet for Afrika. Stillingen utlyses som åremålsstilling på fire år, med mulighet til forlengelse med maks én ny periode. Vi trenger en til å overta styringen i en organisasjon i aktivitets- og medlemsvekst, og som kan utløse Fellesrådet for Afrikas store potensiale.

Fellesrådet ønsker alle en god jul og et godt nyttår!

Fellesrådet for Afrika har hatt et svært aktivt 2018, med mange spennende arrangementer, gjester og politisk påvirkningsarbeid. Ingenting av dette hadde vi fått til uten våre fantastiske frivillige som står på året rundt, samt våre medlemmer som støtter vårt arbeid økonomisk. Vi vil også takke alle våre flotte samarbeidspartnere.

Afrika Nå 28.11.18

Afrika Nå: "Vacation marriages"

Somali women, often living as refugees in Kenya, are lured by the promise of a better life into exploitation by Somali men from the diaspora who travel to Kenya on holiday. They go through a religious marriage ceremony and consummate the marriage, before the men eventually return to their families in Europe and America. Their new brides are abandoned, often pregnant, and left without any financial means to take care of themselves and their children. The practice is known as “vacation marriage” and is a well-known secret within Somali communities. Is there a difference between these sham marriages and sex tourism?

Utsatt frist: ny frist 27.11.18

Vikariat som redigerer/red.sek. i 50 % stilling

Ønsker du å bidra til bedre Afrika-dekning i Norge? Har du erfaring med redigering, skriving, journalistikk eller publisering? Da har vi jobben for deg!

Fellesrådet for Afrika søker en vikar som redigerer/redaksjonssekretær for Afrika.no i 50 prosents stilling. Vikariatet er på 12 måneder og kan ha mulighet for forlengelse. Det kan også være aktuelt å avtale en kortere periode.

Utlysning med frist 02.12.18

Studentpraktikant-utlysning for våren 2019 i Fellesrådet for Afrika

Fellesrådet for Afrika utlyser med dette en studentpraktikantstilling for våren 2019. Masterstudenter med mulighet for å integrere praktikantstillingen i pågående utdanning inviteres til å søke praksis i organisasjonen for å drive faglig arbeid i et spennende fagmiljø om Afrika.

Ved en rekke mastergradstudier er det anledning til å velge et praktikant-emne som del av utdanningen. Studenter tilknyttet denne typen mastergrader er velkomne til å tilbringe mellom 4 og 12 uker ved Fellesrådets kontor i Oslo for å jobbe i organisasjonen med faglige spørsmål.

Fellesrådet på høring om statsbudsjettet på Stortinget

I forrige uke var daglig leder i Fellesrådet, Johan, på Stortinget for å snakke om at satsing på Skatt for utvikling-programmet er viktig, men at det også er helt nødvendig med vaktbikkjer i sivilsamfunnet som kan holde myndighetene ansvarlige dersom presidenter kjøper seg privatfly til 400 millioner.