Afrika.no Meny
Foto: Laura

Uganda

Frykter vold hvis Museveni taper valget

Valgkampen i Uganda har vært preget av spenning mellom president Yoweri Museveni, som har styrt de siste 30 årene, og to av hans formidable motkandidater - hans tidligere innenriksminister John Patrick Amama Mbabazi og hans mangeårige rival Dr. Kizza Besigye.

Zimbabwe

LHBT-personer utestengt fra hiv-konferanse

Zimbabwe er i år vertskap for ICASA, en årlig regional hiv-konferanse med rundt 10 000 deltakere. Men president Mugabes regjering er skeptisk til å ha besøk av representanter for utsatte grupper som sexarbeidere og menn som har sex med menn.

Nigeria

Ingen tid å miste for Nigerias nye president

Nigeria rir på en bølge av optimisme etter årets presidentvalg. Dersom landets nyinnsatte president, Muhammadu Buhari, skal innfri forventninger om endring og klare å få Nigeria på rett kjøl, har han absolutt ingen tid å miste.

Burundi

Kjemper for å bevare et skjørt demokrati

President Pierre Nkurunziza i Burundi trosser grunnloven og stiller som presidentkandidat for tredje gang. Tusener har tatt til gatene i protest, og AU krever nå utsettelse av valget. Vil et sterkt sivilsamfunn og internasjonal støtte kunne hindre presidenten i å klamre seg til makten?

Kenya

Politisk etterspill etter Garissa-massakren

Kenya er under stadig sterkere nasjonalt og internasjonalt press for å vise resultater i sitt anti-terrorarbeid. Nå er en syndebukk for radikalisering og sikkerhetstrussel funnet: Dadaab, verdens største flyktningeleir.

Nigeria

Historisk valgseier for opposisjonen

Ingen sittende nigeriansk president har noen gang tapt et presidentvalg før i år. Valget 28. mars var derfor trolig det viktigste siden overgangen til sivilt styre i 1999.